De 5 mest gale hendelsene i fotball

Noen ganger kan fotball være litt gal. Dette inkluderer historier som manusforfattere i Hollywood bare kunne drømme om å komme med. Her er de fem mest gale tingene som kan skje i det vakre spillet.

Arsenal vs Dynamo Moskva 1945

Du tror kanskje at det rareste med denne kampen er at Arsenal spiller på White Hart Lane, men der tar du feil. Kampen mellom Arsenal og Dynamo Moskva i 1945 var kaotisk fra start til slutt.

Det var bare en vennskapskamp, men begge lag spilte som om verden var avhengig av den. En utrolig tykk tåke satte scenen, noe som gjorde det nesten umulig for funksjonærene å se hva som foregikk, og begge sider utnyttet dette til fulle.

Regler ble totalt kastet ut av vinduet. Russerne gjorde en sub uten engang å ta ut en spiller, med fans som hevdet at laget fra Moskva på et tidspunkt stilte med 15 spillere på banen.

Arsenal var imidlertid ikke uskyldige de heller. De fikk en spiller utvist, bare for å se at han snek seg inn på banen igjen. På et tidspunkt slo målvakten ut seg selv ved å løpe inn i en stolpe, bare for at en fan skulle komme inn og erstatte ham.

Kampen endte med 4–3 tap for Arsenal.

2

Ion Radu; solgt for svinekjøtt

 For lenge, lenge siden, i 1998, måtte en klubb i Romania ty til mindre ortodokse metoder for å få Ion Radu ut av bøkene sine. CS Jiul Petrosani hadde nettopp rykket ned fra den rumenske førstedivisjonen, og de trengte å selge spillere.

Dessverre var det ikke mange klubber i markedet som var interessert i deres spillere, så styrelederen måtte finne andre måter å kvitte seg med Ion Radu på. Fjerdedivisjonslaget, Chimia Ramnicu Valcea, likte midtbanespilleren.

Men formannen for laget som ikke hadde ikke pengene som skulle til for å lokke til seg Radu, tok en sjanse og tilbød to tonn svinekjøtt for å signere ham, svinekjøtt som deretter kunne selges for å erstatte pengene.

Det så imidlertid ut til at overgangssummen veide tungt for Radu, siden han ikke klarte å leve opp til fansens forventninger. Klubben han ble med for svinekjøtt skulle dermed gå konkurs og oppløses i 2004.

1

Chelsea-fans og selleri

Chelsea-fansen er egentlig ikke kjent for fantasien når det kommer til kampdagssanger, men de overrasket alle med dette veldig merkelige tillegget. Den er ikke akkurat familievennlig, men det er en gjenganger på Stamford Bridge.

Det hele startet på 80-tallet, da den anerkjente Chelsea-fanen og låtskriveren, Mickey Greenway, skrev en sang kalt Ask Old Brown. Sangen lød: «Ask Old Brown for tea and all the family, if he doesn’t come, we’ll tickle his bum with a lump of celery».

Som nevnt er Chelsea-fantilpasningen mindre egnet for mindreårige, men fansen tok den til seg og snek selleri inn på banen som hyllest. I 2002 ble fire Chelsea-fans arrestert for sellerikasting, og i 2007 ble det til slutt utestengelse etter at Cesc Fabregas ble truffet.

Det er kanskje ikke lenger tillatt på Stamford Bridge, men noen Chelsea-fans fortsetter å snike inn sin elskede grønnsak på bortekamper.

3

Isles of Scilly-fotballiga

Scillyøyene er en liten øygruppe like ved Cornwall, England. De er også hjemmet til den minste fotballigaen i verden, som består av bare to lag som spiller mot hverandre 18 ganger i løpet av en sesong.

Woolpack Wanderers og Garrison Gunners utgjør ligaen, med Wanderers som er enerådende når det gjelder ligatitler, og som har løftet trofeet hele fem ganger, mens Gunners bare har vunnet den én gang.

Det er bekymringer for fremtiden til ligaen etter som de fleste unge innbyggerne forlater øya på jakt etter muligheter. La oss håpe ligaen fortsetter!

Madagaskarprotest med selvmål

I 2003 slo mesterne AS Adema fra Madagaskar sine rivaler, Stade Olympique l’Emyrne 149–0 i det som åpenbart var en ligarekord. Den eneste haken var at hvert eneste mål var selvmål.

AS Adema scoret med vilje 149 selvmål i protest mot en henvisningsavgjørelse som førte til at manageren mistet besinnelsen så voldsomt at han ønsket å tape den neste kampen. Selv Antonio Conte kan holde roen bedre enn det!

Manageren og fire spillere fikk senere livstids utestengelse fra madagassisk fotball for deres rolle i protesten.Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *