De fem beste severdighetene i München

De fem beste severdighetene i München

I hjertet av Bayern tilbyr München en kulturell opplevelse ulik noen annen i Tyskland. Det er kanskje bare den tredje største byen i landet, men det er selve hjemmet til tysk fotball. Utenfor Bayern München har denne fantastiske byen en unik historie å fortelle. Her finner du de fem beste severdighetene i München.

Se en kamp på Allianz Arena

München har ikke bare én klubb, men det kan like gjerne være slik. Bayern er en så stor del av hverdagen i byen at det er vanskelig å forestille seg München uten det mest kjente laget. Byen har kunnet glede seg over Champions League- og trettien Bundesliga-trofeer i parade rundt i de vakre gatene.

Siden åpningen i 2005 har Allianz Arena blitt sett på som en av de beste sportsstadionene i verden. Syttifem tusen fans svermer inn på denne unike stadion, og ser vanligvis hjemmelaget vinne komfortabelt.

Philipp Lahm, Thomas Muller og Robert Lewandowski er bare noen få av verdensklassetalentene som har lyst opp Allianz Arena. Men vi kan være her hele dagen og snakke om spillerne som har trukket på seg den berømte røde og hvite skjorten.

Nå er det bare Muller som fremdeles er med i troppen, men han blir akkompagnert av unge og etablerte stjerner som Jamal Musiala og Leon Goretzka. En fotballtur til München lover kjente navn og fotball av topp kvalitet.

Som de fleste av verdens beste stadioner tilbyr Allianz Arena også en fantastisk stadiontur. Ikke bare får du se en imponerende rekke trofeer og minner i museet, du vil også få sjansen til å se garderobene, gå nedover tunnelen og se banen akkurat som spillerne gjør.

Inside,Allianz,Arena,,Soccer,Stadium,At,Night,,Munich,,Germany

BMW-museet

Det er vanskelig å forestille seg at München har noe bedre å tilby enn Bayern, men bilen som produserer BMW tar denne utfordringen. Akkurat som fotballspillerne er BMW-er pålitelige og effektive, de kommer alltid til å være gode.

Ikke bare viser BMW-museet frem selskapets imponerende historie med både permanente og midlertidige utstillinger, men selve bygningen er også et moderne arkitektonisk vidunder. Dette museet ble gjenåpnet i 2008, og har blitt et av de mest populære i hele Tyskland, med over fem millioner besøkende siden åpningen.

Hovedutstillingen er en 4000 kvadratmeter stor ingeniørkunst. Et utstillingsvindu av uberørte biler fra alle BMW-epoker, det er umulig å ikke la seg imponere over den konsistente kvaliteten.

Guidede turer er også tilgjengelige på engelsk eller tysk, med priser fra NOK 130 (€ 13) for voksne. Dette er virkelig å anbefale for guidene har uovertruffen kunnskap om BMW-merkets historie og prestisje.

Munich,-,June,8:,Row,Of,Classic,To,Modern,Bmw

Dachau konsentrasjonsleir

Fra det imponerende til det dystre, Dachau er noe alle som besøker München bør se. En tøff leksjon i en av verdens mørkeste perioder gjenstår som en påminnelse om at tyranner alltid vil tape, uansett hvor forferdelige de måtte være. Det er nå et museum og et minnesmerke over de som mistet livet på en så tragisk måte.

Dachau ligger en 25-minutters togtur fra sentrum. S2-toget tar deg direkte til Dachau stasjon fra München. Tyskland viker ikke unna sin grufulle historie, men bevarer den i stedet i håp om at det aldri skal skje igjen. Selv om det åpenbart er deprimerende, er Dachaus betydning ubestridelig.

Dachau,Concentration,Camp,-,Entrance,Gates

Marienplatz

Hovedtorget i München, Marienplatz, har vært hjemmet til gateselgere og markeder siden middelalderen. Her finner du også det nye rådhuset, en enorm bygning som viser gotisk arkitektur på sitt aller beste.

Sammen med det nye rådhuset finner vi også Mary’s Column. Det ble reist i 1638 for å feire slutten på den svenske okkupasjonen under 30-årskrigen, og har blitt et fyrtårn for byens styrke og unike kultur. Folk ser på det og vet at de ikke skal utfordre Bayern.

Når julen kommer til torget, forvandles det til et forbløffende vinterlandskap, fylt med boder som selger festmat og drikke sammen med unike suvenirer for turister og lokalbefolkningen.

Når snøen begynner å falle, er det få steder i Europa som er like pittoresk som Marienplatz i høytiden. Kle deg varmt, se en fotballkamp og gå for å nyte festlighetene.

Munich,,Bavaria,,Germany,-,September,15,,2016:,Old,Town,Hall

Oktoberfest

Dette er ganske sesongbasert, men det er vel verdt å utsette eller fremskynde turen for å besøke München under Oktoberfest. I motsetning til hva mange tror, finner Oktoberfest sted i september, akkurat når fotballsesongen starter.

Den største begivenheten på Münchens kalender, Oktoberfest, er en 16-dagers festival med mer enn seks millioner nasjonale og internasjonale besøkende i løpet av året. Kanskje mest kjent for de enorme mengdene øl som gjestene drikker. Men du finner også god mat, tradisjonell musikk og fargerike parader.

Lovlig sett er det kun øl brygget innenfor Münchens bygrenser som kan serveres under Oktoberfest, det er en typisk bayersk opplevelse. Det er også veldig vanlig at besøkende, både lokale og utenforstående, kler seg som en tradisjonell bayer-innbygger; Lederhosen for mennene og Dirndl for kvinnene.

Denne tradisjonelle klesdrakten er også noe som Bayern München opprettholder. Vinner de en pokal på slutten av sesongen, noe de ofte gjør, kler staben og førstelaget seg i Lederhosen og feirer med en øl, hvis troen tillater det. Gjør som Thomas Muller, kle deg ut og nyt en øl!

Munich,,Germany-,October,2,,2014:,People,Drinking,In,The,Lowenbrau

Det finnes ingen by i verden som München, den er helt unik og det er det som gjør den så flott. Hvis du har mulighet, planlegg fotballturen til mellom 17. september og 3. oktober for å nyte byen på sitt aller beste.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.