Banehopping i London – en praktisk guide til den beste fotballbyen i verden

Banehopping

Hvis man skal beskrive det å se fotballkamper på flere forskjellige arenaer med ett ord, så vil det være «banehopping». Trenden med å reise over hele verden for å besøke byer og se fotballkamper på forskjellige stadioner, blir stadig mer populært. Fans elsker å kombinere banehopping med å utforske den lokale kulturen og atmosfæren.

Hvis du det er én by du burde velge for banehopping, er det London. For å være ærlig, antall klubber som kaller London for hjem, er litt vilt. Derfor er mulighetene for banehopping i vakre London overveldende.

Liker du å se kamper mellom eliteklubber som Arsenal og Chelsea, eller foretrekker du lag fra lavere divisjoner som Millwall eller Charlton? Det spiller ingen rolle – i London finnes noe for enhver banehopper. Stadionene rundt byen er beleilig plassert i nærheten av hverandre. Kanskje folkene som bestemte seg for det, er selv banehoppere? Er du bare i London for en helg? Flott. Infrastrukturen i byen gjør det mulig å se mange kamper på bare et par dager. Det handler om å forberede seg riktig på forhånd. Fanklubbbutikker, puber som heier på et bestemt team og gateselgere som selger alt fra gadget til t-skjorter og skjerf, you name it – London har det. Byen bryr seg ikke om du er nybegynner eller erfaren banehopper, du vil oppleve en by som puster fotball uansett hva.

London – den beste destinasjonen for banehopping

Her er noen grunner til at London er et så flott reisemål for banehoppere:

  1. Utvalget av klubber og stadioner – Arsenal og Tottenham er begge godt presterende klubber på et profesjonelt nivå. Har du hørt om Alexandra Park? Denne klubben som ikke er med I ligaen er den eldste amatørklubben i verden og bare en av mange amatørklubber i London. Hver klubb har sin egen unike historie, karakter, kultur og scene. Dette gjør London til et flott reisemål for fans som ønsker å oppleve all engelsk fotball, ikke bare elitelagene.
  2. Kvaliteten på fotballen – hver sesong konkurrerer klubber fra London på høyeste nivå i engelsk fotball, inkludert Premier League og Champions League.
    Klubbene med flest titler er Arsenal og Chelsea, men det er andre klubber fra hovedstaden som også har et godt fylt troféskap. Når det gjelder Arsenal og Chelsea, kan besøkende forvente å se noen av de beste fotballspillerne i verden som Saka, Odegaard, João Felix eller Kanté.
  3. Kampdagatmosfæren – hvis du elsker lidenskapelige og vokale fanbaser, trenger du ikke å lete lenger. Londonklubber er kjent for å arranger kamper med unik og livlig atmosfære. Arsenal og Tottenham har ofte fantastisk atmosfære på sine enorme stadioner, men ikke kims av atmosfæren på Crystal Palace eller West Ham United-kamper. Denne atmosfæren er uten sidestykke.
  4. Historien og kulturen – mange klubber i London ble grunnlagt på slutten av 10 århundre eller tidlig 20 århundre, et faktum som peker på hvor rik byens fotballhistorie egentlig er. Historien gjenspeiles i arkitekturen og utformingen av mange av byens stadioner. Noen ganger gamle, noen ganger utslitte seter og noen ganger svært bratte seter nær banen. Men det er bare sjarmerende. Fansen synger fortsatt gammeldagse klassiske hymner og sanger fra gamle dager.

Med så mye å se og oppleve, er det ikke rart at London regnes som en av de beste banehopping-destinasjonene i verden.

Her er noen tips for banehopping i London:

  1. Planlegg reiseruten din – med så mange klubber og stadioner i London er det viktig å planlegge reiseruten din nøye for å få mest mulig ut av tiden. Tenk på plasseringen av hvert stadion og tiden det tar å reise mellom dem.
  2. Kjøp billetter på forhånd – det er alltid en god idé å kjøpe billetter på forhånd for å unngå skuffelse, spesielt for populære kamper. Du kan kjøpe billetter trygt fra https://www.fotballtravel.no/ for å sikre at du nyter en opplevelse som dette.
  3. Utforsk byen – London har mange attraksjoner utover fotball, så benytt anledningen til å utforske byen mens du er der. Besøk museer, gallerier og andre landemerker, og opplev den lokale maten og kulturen.
  4. Respekter fansen og kulturen – fotball er en lidenskapelig sport, og fans kan være svært lojale mot klubbene sine. Respekter fansen og kulturen i hver klubb, og ikke engasjer deg i noen oppførsel som kan bli sett på som respektløs eller forstyrrende.

Toppklubber for banehopping i London

Arsenal – Emirates Stadium

Det moderne Emirates Stadium har plass til opptil 60 000 tilskuere. Stadionets fantastiske utsyn gir en hyggelig og spennende kampdagopplevelse. Arkitekturen på stadion er også bemerkelsesverdig, noe som gjenspeiler både Arsenals fortid og nåtid i sitt design.

Hva med laget? Arsenal er kjent for å spille offensiv og livlig fotball. Det har gått litt tid, men denne sesongen er Arsenal tilbake i strid om Premier League-tittelen. Hvis du tar en kamp på Emirates Stadium vil du få oppleve spillere som Saka, Odegaard og Gabriel Jesus.

Chelsea FC – Stamford Bridge

Her har du en av de eldste og mest kjente arenaene i engelsk fotball. Når du besøker Stamford Bridge, vil du oppleve det høylytte og karismatiske hjemmepublikummet. Kjente landemerker som Shed End og Matthew Harding Stand er bare to av stadionets særegne arkitektoniske egenskaper. Simpelthen en legendarisk fotballstadion og en legendarisk fotballklubb. Ngolo Kanté, João Felix og Enzo Fernandez, lyder dette kjent? Ikke rart at de bare er tre av de fantastiske spillerne i denne Chelsea-troppen.

Tottenham Hotspur – Tottenham Hotspur Stadium

Dedikert fanbase? Underholdnende fotball? Sjekk. Store stjerner? Legg til et hypermoderne stadium, et av verdens nyeste og mest teknologisk utstyrte stadioner. Uttrekkbare felt, banebrytende LED-BELYSNING og et bredt spekter av førsteklasses fasiliteter for både tilskuere og utøvere er bare noen av egenskapene til dette fantastiske stadionet. Har du hørt om South Stand? Hvis ikke, dette området av stadionet henter inspirasjon fra Liverpools ikoniske «Kop». Volumet og intensiteten som kommer fra denne standen er noe annet og noe å oppleve live.

West Ham United-London Stadium

Husker du sommer-OL 2012? Det var dette arrangementet London Stadium ble bygget for. Men 2012 er en stund siden, og i dag fungerer stadionet som hjemmebane for West Ham United. Med sin kapasitet på over 60 000 mennesker, er dette stadionet et av de største i Premier League. Under kamper er stadionet svært høylytt og et underholdende sted å være. Klubbens hymne, « I’m forever blowing bubbles», er en klassiker som alle trenger å oppleve live.

Brentford – Gtech Community Stadium

Sannsynligvis en av de mest undervurderte stadionene å besøke i London, om ikke i Europa. Det er ingenting som kan sammenlignes med dettte når det gjelder atmosfære, alt takket være klubbenes entusiastiske og høylytte supportere.

Stadionet ble fullført i 2020, og det gjør det til en av de nyeste og mest teknologisk avanserte stadionene i Storbritannia. Her vil du oppleve en fantastisk kamp, ikke bare takket være fansen, men takket være stadionets fremragende design.

Hva med laget? Brentford overpresterer år etter år og vil mest sannsynlig nå den øvre halvdelen av Premier League denne sesongen når alt er sagt og gjort.

Crystal Palace – Selhurst Park

Hvis du ønsker å oppleve en av de mest høylytte fanbasene i verden på et klassisk stadion, så er det hit du skal gå. Selhurst Park har vært hjemmebanen til Crystal Palace siden 1924. Her vil du oppleve en intim følelse på grunn av det tette og elektriske stadionet.

Stemningen her er helt unik, og du må oppleve det live for å suge det hele inn.

Fulham-Craven Cottage

Stadionets klassiske arkitektur og elvebredden rundt gir et fantastisk bakteppe for fotballkamper. Publikumsplassenee på dette stadionet ligger ganske nær spillefeltet, noe som gir tilskuerne en flott utsikt over handlingen.

Mens Fulham-fans er kjent for sin lojalitet, er atmosfæren på Craven Cottage ofte roligere enn på andre Premier League-arenaer. Fulham-fans liker derimot å skape et mer avslappet, familievennlig miljø uten å ty til høye rop og sanger. Både hjemme- og bortefans mottas varmt av klubbens trofaste, og viser organisasjonens fellesånd.

I tillegg til den innbydende stemningen, er Fulham kjent for sin rike historie og spennende, offensiv fotballstil. Tilhengere av klubben har stor glede av lagets historie og den karakteristiske «Fulhamish» spillestilen som har blitt assosiert med den.

Milwall – The Den

En av de mest kjente (eller beryktede) lagene i verden. Intensitet og lidenskap er hva denne klubben, og dens fans, handler om. The Den ligger i hjertet av Sør-London og har plass til over 20.000 fans.

Fansens udødelige engasjement og intense entusiasme for laget bidrar også til det elektriske miljøet. De er ikke passive tilskuere, men heller en integrert del av kampen, og deres entusiastiske jubel kan være både motiverende og skremmende for det andre laget. I det øyeblikket du går inn på stadionet, vil du føle den elektriske atmosfæren.

Millwall Football Club har en lang tradisjon og er kjent for sitt aggressive og utholdende spill. Enhver ekte fotballfan må se Millwall spille på The Den minst én gang.



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *