Real Betis: Den store overraskelsen i LaLiga

Real Betis Balompié har gitt fansen en spektakulær sesong for et lag med budsjett. Ikke bare har de konkurrert i Europa League til siste minutt, de har også kjempet om de øverste plassene i LaLiga og spilt noen veldig imponerende kamper.

La oss gå gjennom sesongen deres og se på noen av deres mer imponerende prestasjoner i år. Vi vil til og ta en sjanse på å forutsi hva som er det neste for den sevillianske klubben.

Lyset i enden av tunnelen

Betis har spilt i toppklassen i spansk fotball i 6 sesonger på rad nå. Selv om dette er en stor prestasjon, har Betis egentlig aldri vært et lag som topper tabellen, men ligger som regel et sted på midten. Sist sesong ble Manuel Pellegrini ansatt som deres nye trener. Under hans ledelse klarte Betis å klatre opp til 6. plass i LaLiga, og ga dem en plass i Europa League etter to års fravær.

Med Pellegrini bak roret begynte Betis å spille en annen type fotball som absolutt har vist seg å være veldig effektiv, siden de ligger på 5. plass på LaLiga-tabellen og ligger godt an for en Champions League-plass.

Champions League i sikte

Champions League er den ultimate konkurransen for europeiske fotballklubber. Hvert lag ønsker å være med, spille med de beste, og for ikke å nevne, vinne pokalen! I år har ikke de klassiske topphundene i LaLiga spilt på sitt beste. Dette har åpnet et klart vindu for andre klubber som Betis, som ved å spille veldig aggressivt, har vært i stand til å klatre opp stigen og se den ønskede Champions League-plassen innen rekkevidde. Faktisk så Betis ut til å kjempe om den spanske tittelen for et par tiår siden, men de falt litt tilbake og Barcelona ble det dominerende laget i spansk fotball.

Laginnsats

Når sant skal sies, har Pellegrini klart å finne frem en fotballstil der alle kan være med. Eksplosiviteten til unge spillere som Borja Iglesias eller Sergio Canales blandet med erfaringen til legendariske spillere som Hector Bellerin og Joaquín, hvor sistnevnte er et av lagets største talenter. Barcelonas tidligere midtstopper Marc Bartra har også hatt en god sesong. På offensiven finner vi spissen deres, Fekir, som har scoret 10 mål for Verdiblancos. Et interessant faktum å nevne om Betis er at, i motsetning til topp 5-lagene i LaLiga, er de fleste av deres spillere spanske, med svært få internasjonale spillere. Dette står i kontrast til deres naboer og evige rivaler Sevilla, som har et høyere antall internasjonale spillere.

Pellegrinis spillestil består i å spille bakfra, ha ballbesittelse, lange pasninger og selvfølgelig være så vertikal som mulig, noe som gjør det mulig å skape rom for å ha så mange målmuligheter som mulig. En annen bemerkelsesverdig egenskap ved spillestilen hans hos Betis er alltid å ha et høyt press på ballen, noe som gjør det så vanskelig som mulig for motstanderen å spille ballen riktig.

Europaligaen

Betis har gjort det bedre i sesongens Europaliga fra 6. plass i fjor. De endte på andreplass i gruppespillet og slo ut Zenit St. Petersburg i 16-delsfinalen. De ga et inntrykk av et solid lag med reelle muligheter til å vinne tittelen. Når det er sagt, endte det i tap i den første etappen mot Eintracht Frankfurt; et godt lag, men ikke på Betis nivå i år. Etter å ha tapt den første etappen, var Betis klar for den andre kampen. Kampen var en absolutt berg-og-dal-bane. Dramaet varte bokstavelig talt til siste sekund, for det var i sluttminuttet av kampen at Eintracht scoret det avgjørende målet for å avslutte den utrolige kampen Betis hadde lagt frem og nekte dem en mer enn fortjent plass i kvartfinalen.

Et Copa del Rey-eventyr

Hvis det er en begivenhet som perfekt kan forklare suksessen som Betis har hatt denne sesongen, er finalen i Copa del Rey, den nest viktigste spanske konkurransen. De skal møte Valencia, så det er garantert spenning til den kampen. De har spilt ekstremt god fotball, og slått ut lag som også har hatt gode sesonger som Rayo Vallecano i semifinalen. Sist gang Betis gjorde det så bra i Copa del Rey var i 2004/05-sesongen, da de ikke bare kom til finalen, men de klarte også å ta med trofeet hjem til Sevilla. Å vinne Copa del Rey ville vært en fantastisk prestasjon for Betis, kirsebæret på toppen av en utrolig sesong. Hvis dette skjer, vil Sevilla garantert ikke sove på minst en uke.

leo.

«Manque pierda»

Real Betis er et av de mest fulgte lagene i Spania. Det er en klubb full av karisma og en veldig lojal og morsom supportergruppe, kjent for å rope «Viva el Betis manque pierda», som er slang for «Leve Betis selv om de taper.» I tillegg er noen Betis-legender som Joaquin veldig aktive på sosiale medier og på den sosiale scenen i Spania, og skaper veldig mye oppmerksomhet rundt Betis.

Etter å ha lest denne bloggen, er jeg sikker på at det eneste du tenker på er å bestille den første billetten for å se Betis live, i Benito Villamarin, en av de mest moderne stadioner i Europa. Det er den perfekte unnskyldningen for å se den fantastiske byen Sevilla, som garantert ikke vil skuffe deg.

Bestill turen hos oss og nyt en fotballkamp med Real Betis!



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *