Manchester Derby: Derby i toppklassen spiles på Etihad Stadium

Manchester City og Manchester United. De himmelblå og de Røde djevlene. Det er et av Premier Leagues eldste derbyer og har en dyp historie i begge klubbene. La oss gå tilbake i tid for å finne de mest minneverdige øyeblikkene fra disse byrivalene som ble spilt på City of Manchester stadion.

2004 – Manchester City 4-1 Manchester United (Premier League)

Det var Manchester Citys første derby på Etihad Stadium. Etter å ha spilt i på Maine Road i 80 år, renoverte de himmelblå Manchester Stadium og gjorde det til deres nye hjem før begynnelsen av 2003/2004-sesongen. I dag er City en av toppklubbene i England, men det var ikke tilfelle den gang. Med en 15. plass på tabellen klarte City å slå naboen (som lå på tredje plass) 4-1.

2010 – Manchester City 2-1 Manchester United (League Cup semifinaler)

I 2009 byttet Carlos Tevez side. Manchester City kjøpte den argentinske spissen fra Manchester United for 47 millioner pund, et trekk som gjorde United-fansen sint. Tevez spilte mot sin tidligere klubb i den første etappen av semifinalen i Ligacupen, og scoret to mål for å sikre City en 2-1 comebackseier. Det var derimot en annen historie i den andre etappen, der United slo tilbake og kvalifiserte seg til finalen.

2012 – Manchester City 2-3 Manchester United (FA Cup 3. runde)

Denne seieren var en lettelse for de røde djevlene. De ble knust 1-6 av City på Old Trafford tre måneder tidligere, og da begge lagene kjempet om ligatittelen i FA-cupen fikk United sjansen til å slå tilbake. Wayne Rooney scoret tidlig for gjestene, like før Citys kaptein Vincent Kompany ble utvist. Siden kampen ble spilt med 10 mann, måtte de himmelblå se to mål til slippe mellom fingrene før pause, men klarte å redusere marginen i andre omgang.

2013 – Manchester City 4-1 Manchester United (Premier League)

De to siste Premier League-mesterne møttes i uke 5 av Premier League-sesongen 2013/2014. Foruten rivaliseringen, skulle kampen avgjøre hvem som var storfavoritten til å vinne i år. Etter kampen var det klart at City var et steg over naboene. Sergio Aguero scoret to mål som endte i en 4-1 seier for City, men som kunne endt verre for United.

2014 – Manchester City 1-0 Manchester United (Premier League)

Nok en gang, takket være en strålende prestasjon av Sergio Aguero sikret han seieren for City. Han scoret kampens eneste mål i andre omgang, hans 10. for sesongen så langt. United var nede på 10 mann før pause og klarte ikke å skape mye sjanse.

2016 – Manchester City 0-1 Manchester United (Premier League)

18 år og 141 dager. Marcus Rashford ble den yngste målscoreren i Manchester Derby i Premier League-æraen i det 16. minutt av kampen. Med bare 8 kamper igjen for å avslutte sesongen, kjempet begge lag om en Champions League-plass, med bare 4 poeng som skilte hverandre. United vant kampen, men City holdt seg på toppen av byrivalene.

2018 – Manchester City 2-3 Manchester United (Premier League)

Dette skulle være en fest for Manchester City, men de røde djevlene klarte å holde seg på beina. En seier ville sikret Premier League-tittelen for de himmelblå med fem uker igjen, og med en 2-0 ledelse ved pause var seieren nesten sikret. Men Paul Pogba scoret to ganger på to minutter etter pause, og nok et mål av Chris Smalling sikret comebacken for United. De røde djevlene vant retten til å skryte den uken, men City ble engelske mestere uken etter.

2018 – Manchester City 3-1 Manchester United (Premier League)

En vakker lagprestasjon ga Manchester City seieren og også førsteplassen på Premier League-tabellen, samtidig som den ødela Uniteds tittelambisjoner. Silva og Aguero satte City opp til 2-0, men Martial scoret fra straffemerket og gjorde det til en ettmålskamp. De himmelblå dominerte hele kampen og tok seieren i det 86. minutt med et fantastisk mål av Ilkay Gundogan etter 44 pasninger.

2019 – Manchester City 1-2 Manchester United (Premier League)

Manchester City satt på tredjeplass og prøvde å overgå Liverpool, som komfortabelt ledet Premier League. Men et Manchester United-lag som kjempet om europeiske plasser knuste håpet deres i løpet av den første halvtimen av kampen. Marcus Rashford og Antony Martial scoret to tidlige mål for de røde djevlene, som endte opp med å vinne 1-2.

2020 – Manchester City 0-1 Manchester United (League Cup semifinale)

Etter en 3-1-seier på Old Trafford i første omgang, var Manchester City selvsikre. De hadde en komfortabel margin og de spilte hjemme. Men Nemanja Matic scoret for de røde djevlene i første omgang for å skremme City-fansen. Selv om de himmelblå dominerte kampen fra begynnelse til slutt, klarte de ikke å komme forbi keeper David de Gea. Til slutt avanserte City til tross for tapet og vant sin tredje Carabao Cup på rad.