Tottenham Hotspur - Arsenal FC

15 september på 14:00

spikret dato

Tottenham Hotspur Stadium

Legg til ønskeliste Fjern fra ønskeliste

Du er garantert offisielle billetter

Tips! Vær sikker på at du har en gyldig billett + Les mer
Hos Fotballtravel er du garantert “hospitality” billetter - De eneste billettene som du kan få tilgang til stadion som utenlandsk supporter. Andre billetter(bare for hjemmesupportere) er ikke offisielt lovlig og kan skape problemer om det skulle være inspeksjon.
Mer informasjon.
 • Offisielle billetter
 • Papir eller e-billetter
 • En bekymringsfri opplevelse
9.5
Tottenham Hotspur omtaler
Tottenham Hotspur - Arsenal FC
Fra
Velg pakke
Justér
Tottenham Hotspur - Arsenal FC
sø. 15 september 2024 I London
Fra 7314kr p.p. (Fly, hotell & billett)
Fra 6035kr p.p. (Hotell & billett)
Velg pakke
Justér
Din pakke inkluderer :
 • En returavgang fra Oslo (flere flyplasser tilgjengelig)
 • 2 på et sentralt hotell
 • Seter for kampen
 • Setegaranti
 • Ingen bestillingsgebyr
 • Pengene-tilbake garanti
Velg flyplass
Justér
Neste
Velg maks 3 flyplasser
Justér
Avreise
Se flere datoer
Hjemreise
Se flere datoer
Velg antall reisende
Justér
Maks 4 reisende per rom
Oops.. Maksimum er 9 reisende. Vennligst send oss en Gruppe forespørsel.
Beklager. Maksimalt antall rom er 4, vennligst send oss en gruppeforespørsel.
Fra 
pp
* Basert på avreise fra Oslo Gardemoen
Søk etter min reise
andre har vurderert å booke en pakke for Tottenham Hotspur - Arsenal FC de siste 24 timene.
Betale 50 % i dag og betal resten 6 uker før kampdato.

Vi tar hånd om alle endringene dine!

Opplev det ultimate fotballeventyret med våre eksklusive tilbud for 100 % dekning av kampbilletter, hoteller og flyreiser. Du kan også dra nytte av vår førsteklasses personlige service som sikrer at du får en uforglemmelig reise.
Opplev det ultimate fotballeventyret med våre eksklusive tilbud for 100 % dekning av kampbilletter, hoteller og flyreiser. Du kan også dra nytte av vår førsteklasses personlige service som sikrer at du får en uforglemmelig reise.
Støtte for endringer av kampdato
Vi gir dedikert støtte og veiledning hvis kampdatoen endres.
Gebyr for endring av fly- og hotell ved endring av kampdato
Vi tar oss av eventuelle gebyrer knyttet til fly- og hotellendringer hvis kampdatoen endres. Les alle vilkårene og betingelsene for dette tilbudet her.
Skreddersy din reise
Kortside
p.p. fra  
6484kr p.p.
p.p. fra  
7763kr p.p.
Skreddersy din reise
Langsiden
p.p. fra  
7272kr p.p.
p.p. fra  
8551kr p.p.
Skreddersy din reise
Seksjoner 312-315 Hospitality
p.p. fra  
9707kr p.p.
p.p. fra  
10986kr p.p.
Skreddersy din reise
Premium Halfway Line Seats
p.p. fra  
13746kr p.p.
p.p. fra  
15025kr p.p.
Skreddersy din reise
Anbefalte pakker
 • 3 Netter
 • Avreise: fre. 13 september 2024
 • Retur: man. 16 september 2024
 • Setegaranti
 • Ingen bestillingsgebyr
 • Pengene-tilbake garanti
Langsiden
p.p. fra  
10899kr p.p.
Skreddersy din reise

Fotballtur til Tottenham Hotspur – Arsenal FC

London har et stort antall fotballderbyer, men den mest kjente er utvilsomt den mellom Tottenham Hotspur og Arsenal FC. North London Derby er en av de heftigste byoppgjørene i verden. Begge klubber anser hverandre for å være deres erkerival; en rivalisering som er mer enn 100 år gammel. For fansen er dette årets kamp, som absolutt må vinnes. Hos FotballTravel er du sikret utmerkede seter i den splitter nye Tottenham Hotspur Stadium. Nyt den flotte atmosfæren og et derby som tilbyr banebrytende fotball på toppnivå.

På denne siden finner du all informasjonen du trenger for å forberede deg best mulig til ditt besøk til North London Derby. Her finner du informasjon om:

 • Historien til North London Derby
 • De mest minneverdige kampene
 • Interessante fakta om Tottenham Hotspur – Arsenal FC
 • Troféskapet til Tottenham Hotspur og Arsenal FC
 • Tottenham Hotspur Stadium under North London Derby
 • Hvor fester, spiser og drikker Tottenham-supporterne?

Bestill en fotballtur til Tottenham Hotspur

Bestill en fotballtur til Arsenal FC

tottenham-arsenal poza 1

Historien om North London Derby

Med så mange klubber i byen har London et stort antall derbyer, og det er varierende nivåer av rivalisering mellom dem. Men hva gjør Arsenal FC og Tottenham Hotspur slik en voldsom rivalisering uten sidestykke? For det må vi gå mer enn 100 år tilbake i tid.

Rivaliseringen startet egentlig ikke før i 1913. Før det hadde lagene allerede møtt hverandre jevnlig, men duellen var bare en av mange kamper, helt til Arsenal FC bestemte seg for å forlate hjemmebanen sin i sør-øst av London. Klubben flyttet fra Woolwich til Highbury-distriktet i Nord-London. Dette stedet var mindre enn seks kilometer unna banen til Tottenham Hotspur. Spurs så på Gunners som en inntrenger i sitt eget territorium. Med det vokste Arsenal FC umiddelbart til en lokal rival.

I 1919 ble de gjensidige relasjonene satt enda mer på spissen. Spurs var de siste som endte i toppdivisjonen det året. Klubben håpet likevel å unngå nedrykk, fordi ligaen ble utvidet fra 20 til 22 klubber. Til Spurs store sinne var det imidlertid Arsenal FC som ble tildelt den 22. og siste plassen. Og det mens Gunners bare ble nummer seks i andredivisjon. Tottenham rykket ned, men var tilbake på høyeste nivå et år senere. Kampen i 1922 gikk umiddelbart så overhånd at FA truet med å la begge klubbene spille bak lukkede dører fra da av. Dette reduserte likevel ikke spenningen mellom klubbene.

Siden 1950 har det bare vært en sesong hvor klubbene ikke var i samme divisjon. Dette er grunnen til at det har vært mange gjensidige dueller, som alltid har holdt liv i den voldsomme rivaliseringen. Dette i motsetning til andre rivaler som f.eks Fulham FCChelsea FC og West Ham UnitedMillwall FC. Og dermed blir duellen mellom Tottenham Hotspur og Arsenal FC sett på som den mest intense duellen i den engelske hovedstaden.

Tottenham Hotspur – Arsenal FC: De mest minneverdige kampene

25 april 2004: Tottenham Hotspur – Arsenal FC 2 – 2

I 2004 opplevde Arsenal FC den beste sesongen noensinne. De var fortsatt ubeseiret etter 33 kamper og hadde til og med sjansen til å bli mester på White Hart Lane. Tottenham selv hadde hatt et spesielt skuffende år og lå på 14. plass. Likevel, for fansen, kunne sesongen fortsatt reddes. For det måtte Arsenal FC gis sitt første nederlag. Dette ville umiddelbart forhindre en mesterskapsfeiring for Gunners. Men også denne dagen viste rivalene seg rett og slett for gode.

Etter kun tre minutter brakte Viera stillingen til 0-1, og før pause var det Pirès som førte Arsenal FC foran med 0-2. I andre omgang prøvde Spurs alt for å tilfredsstille fansen. Redknapp fikk etter et kvarter tilbake spenningen med 1-2, og i siste liten var det grunn til litt jubel da Robbie Keane utnyttet et straffespark og førte sluttresultatet til 2-2. Det hjalp egentlig ikke så mye. Ett poeng var nok for Arsenal FC til å vinne tittelen. Da tittelen ble feiret på banen, hadde Spurs-fansen raskt forlatt stadionet.

13 november 2004: Tottenham Hotspur – Arsenal FC 4 – 5

Et halvt år etter at Arsenal vant ligatittelen på White Hart Lane, møtte lagene hverandre igjen. Hos Spurs hadde trener Jacques Santini fått sparken to uker tidligere og erstattet av Martin Jol. Spurs var midt på rangeringen, mens mesterne Arsenal FC lå på andreplass. Alt tydet på et spennende North London Derby. Og tilskuerne fikk virkelig pengene sine. Et ekte skue, med rekordmange mål. I første omgang var Tottenham bedre, men kom ikke lenger enn 1-1. Etter pause løsnet spillerne opp. Arsenal FC tok ledelsen 1-3 i løpet av et kvarter. Hver gang Spurs scoret et utligningsmål, var det Arsenal FC som økte ledelsen igjen. I det 88. minutt tok hjemmeklubben ledelsen med 4-5 gjennom Kanouté . På overtid klarte ikke Spurs å utligne til 5-5.

12 mai 2022 Tottenham Hotspur – Arsenal FC 3 – 0

I sesongen 2021-2022 var Tottenham Hotspur og Arsenal FC låst i en hard kamp om fjerdeplassen i Premier League. En kamp om billetten til Champions League. Arsenal FC var i en bedre posisjon, da Gunners hadde en ledelse på fire poeng på sin rival, med tre kamper igjen. For Spurs var det bare én ting som sto i tankene på klubben: å vinne! Og de vant. Før pause tok Harry Kane, toppscorer i derbyet av en grunn, ledelsen 2-0. I mellomtiden hadde Arsenal allerede sittet igjen med ti mann på grunn av to gule kort til Holding. Rett etter pause førte Son Heung-Min stillingen til 3-0 og avgjorde kampen. Med det var Spurs ett poeng bak sin rival.

En uke senere skulle Arsenal FC tape bortekampen til Newcastle United. Dette betydde at Tottenham gikk forbi dem og klarte å kapre den viktige fjerdeplassen. For Arsenal FC var det en bitter trøst med en plass i Europa League.

Interessante fakta om Tottenham Hotspur – Arsenal FC 

 • Fra sesongen 1909-1910 til 2021-2022 møtte klubbene hverandre ikke mindre enn 191 ganger i en offisiell duell (Premier League, FA Cup, League Cup og Community Shield).
 • Av disse vant Arsenal FC 79 kamper og Tottenham Hotspur 61. Målforskjellen er 290-255, også i favør av The Gunners.
 • Arsenal har to ganger klart å bli nasjonale mestere på Tottenham Hotspur-banen. Dette skjedde i 1971 og 2004.
 • Da Tottenham slo Arsenal i semifinalen i FA-cupen i 1991, bestemte fansen deres for å feire ved å erklære 14. april som St. Hotspurs Day.
 • Arsenal-fansen svarte med å introdusere St. Totteringham’s Det er dagen Tottenham Hotspur ikke lenger kan ta igjen Gunners i ligaen.
 • Mellom 1999 og 2010 vant ikke Tottenham Hotspur en eneste ligakamp mot Arsenal FC. Siden Arsène Wenger var trener for Gunners i hele denne perioden, blir han intenst hatet av Spurs-fansen.
 • Mellom 2012 og 2016 endte Arsenal FC alltid over Tottenham Hotspur i Premier League. Fra 2017 til 2022 var det Tottenhams tur til å avslutte over sine naboer.
 • Harry Kane er toppscorer for Spurs i North London Derby med 13 mål. Gareth Bale (5) klarte også ofte å finne nettet. Den mest suksessrike nederlenderen er Rafael van der Vaart, med fire mål.
 • Pat Jennings er spilleren med flest derbyer til navnet sitt. Målvakten, som spilte for begge klubbene, spilte North London Derby ikke mindre enn 32 ganger: 23 for Tottenham og 9 for Arsenal. Sol Campbell er banespilleren som spilte flest derbyer: 21.

Troféskapet til Tottenham Hotspur og Arsenal FC

Nasjonalt er Arsenal FC mye mer vellykket enn Tottenham Hotspur. The Gunners har vunnet mer enn dobbelt så mange trofeer: 45 mot 21 for Spurs.

For eksempel ble The Gunners nasjonale mestere ikke mindre enn 13 ganger, hvor den siste tittelen ble vunnet i 2004. Lilywhites har bare to mesterskap, 1951 og 1961. Arsenal FC vant også flere FA-cuper (14 mot 8) og Community Shields ( 16 mot 7).

Den eneste cupen som Spurs har vunnet oftere er ligacupen. Spurs vant denne fire ganger, sammenlignet med to for Arsenal FC.

I motsetning til dominansen til Arsenal FC i North London Derby og de engelske ligaene, er Tottenham den mer suksessrike klubben i Europa.

I 1963 ble Spurs den første engelske klubben som vant en europeisk pris med seieren av Europacup II. I tillegg vant Tottenham også UEFA-cupen to ganger: i 1972 og 1974.

De tapte også en finale to ganger. I 1974 var Feyenoord for sterke i finalen i UEFA-cupen, og i 2019 ble Champions League-finalen tapt for Liverpool FC.

I motsetning til Spurs sine tre europeiske cuper, kan Arsenal bare presentere én europeisk premie: europacupen II i 1994. The Gunners tapte imidlertid en europeisk finale ikke mindre enn fem ganger. De mest smertefulle var Champions League-finalen i 2006 mot Barcelona, og 1-4-tapet mot byrival Chelsea FC i Europa League-finalen i 2019.

* Trofeene er oppdatert frem til sesongen 2021-2022.

Tottenham Hotspur Stadium under North London Derby

tottenham - arsenal poza 2

Til tross for den ganske store kapasiteten til Tottenham Hotspur Stadium (60.062), blir North London Derby alltid utsolgt veldig raskt. Så du bør ikke vente for lenge hvis du vil delta på dette oppgjøret.

Fram til 2017 spilte Spurs på White Hart Lane, som bare hadde 36.240 seter. Dette gjorde det umulig for Spurs å konkurrere med de andre klubbene i den engelske toppen. Byggingen av et nytt stadion var uunngåelig. Klubben flyttet ikke til et annet sted, men fikk bygget stadion på samme sted som White Hart Lane. Under byggearbeidet spilte Spurs kampene sine på Wembley.

3 april 2019 ble det nye stadionet åpnet med Premier League-kampen mot Crystal Palace. Tottenham Hotspur Stadium er dobbelt så stor som White Hart Lane når det gjelder overflate og utstyrt med den nyeste teknologien. For eksempel kan banen deles i deler og fjernes. Under ligger en kunstgressbane, som gjør det mulig å også organisere konserter, NFL fotballkamper og arrangementer. Andre unike funksjoner inkluderer sitt eget bakeri og ølbryggeri på stadionet, den lengste baren i England og Tunnel Club. Her kan gjestene se direkte inn i spillertunnelen, som kun er adskilt med en glassvegg. På grunn av designet og materialene som er brukt, henger sangen til fansen lenger i luften slik at atmosfæren på stadion blir optimal, noe du garantert vil legge merke til under ditt besøk på denne fantastiske fotballarenaen.

Praktisk informasjon

Tottenham Hotspur Stadium ligger i Tottenham-distriktet nord i London og er lett tilgjengelig med offentlig transport.

Det beste alternativet for å komme til stadion fra London sentrum er med tog. De lokale Overground-togene danner et nettverk i London. I London sentrum kan du ta turen til Liverpool Street Station, som også er tilgjengelig med undergrunnsbanen. Herfra kan du ta Overground-toget og gå av på White Hart Lane stasjon etter 20 minutter. Herfra er det kun få minutters gange til stadionet. Regn med en samlet reisetid på rundt en halvtime.

Fra Liverpool Street Station kan du også ta bussen. Busslinje 149 går hvert tiende minutt og stopper ved Tottenham Hotspur Football Club-holdeplass, to minutter fra stadionet. Reisetiden er imidlertid en del lengre enn med lokaltoget, nemlig ca 50 minutter.

Hvis du foretrekker å ta en drosje, regn med en reisetid på femten minutter og et beløp mellom 260 NOK og 313 NOK.

Tottenham Hotspur Stadium Tours

Den splitter nye Tottenham Hotspur Stadium kan også sees fra innsiden, og til og med ovenfra, med en stadionomvisning. Klubben tilbyr flere alternativer for en titt bak kulissene.

Den mest populære er standard Spurs Stadium Tour, hvor du kan vandre rundt på stadionet på egen hånd i en og en halv time. Du vil ha tilgang til alle områder, inkludert garderobene, spillertunnelen og trenerboksene. Gjennom hodetelefoner får du nødvendig bakgrunnsinformasjon, og det går også guider rundt som alltid er villige til å skille seg ut med noen anekdoter om stadionet og klubben. Denne turen kan bestilles daglig fra 10.30 til 15.30, unntatt kampdager. Prisen er 284 NOK for voksne og 142 NOK for barn.

Et annet alternativ er å bestille Legends Tour, hvor du blir guidet rundt på stadionet av en tidligere spiller. Du får høre vakre historier fra garderoben, og avslutte turen med en spørretime og et signert bilde. Spillere som har deltatt på omvisningen tidligere er Tony Galvin, Ledley King og Michael Dawson. Disse turene er gitt på et begrenset basis og er umåtelig populære. Så bestill i god tid på klubbens side. Prisen er 651 NOK for både voksne og barn.

For de virkelige våghalsene er det Skywalk Tour. På denne turen klatrer du til taket av stadionet, under oppsyn. Du stopper ved en gangvei i glass i 47 meters høyde, hvor du har en unik utsikt over stadionet og horisonten over London. Denne turen kan bestilles daglig fra 10.30 til 17.00 og koster 414 NOK for voksne og 332 NOK for barn. Er ikke dette eventyrlig nok for deg? For 213 NOK ekstra, kan du også rappellere med en kontrollert nedstigning på 42 meter. Prøv å ikke gjøre dette umiddelbart etter et besøk på en av supporternes puber. Også her er det lurt å bestille i god tid på klubbens hjemmeside.

Se fotballturer til Tottenham Hotspur

Se fotballturer til Arsenal FC

tottenham - arsenal poza 3

Hvor spiser og drikker Tottenham-supporterne?

For å oppleve den ekte engelske fotballatmosfæren må man også ta et besøk innom supporterpuben. Timer før avspark samles fansen på en av utestedene rundt stadionet for å gå gjennom kampen og synge klubbsanger mens du nyter noen øl. Etter kampen kommer alle sammen igjen for å evaluere kampen og for å synge og drikke enda mer. Spurs er selvfølgelig ikke et unntak. I gatene rundt Tottenham Hotspur Stadium er det et stort antall utesteder hvor fansen samles. Vi har listet opp de mest populære Spurs-pubene for deg.

På toppen av fansens liste er Tottenham Pub nr. 8. Det ligger på 724 High Road, bare noen meter fra South Stand. Her samles et stort antall lojale fans for å diskutere den kommende kampen. Selv etter kampen er det et populært sted. Tottenham Pub nr. 8 har tre barer og en vakker ølhage med egen bar utenfor. Du finner også mange Spurs-minner og en rekke store skjermer som det vises fotball på. Det serveres god mat fra eget kjøkken. Ikke glem å vise kampbillett, ellers slipper du ikke inn!

En annen fanfavoritt er Bricklayers Arms på 803 High Road, like ved stadionet. Dette er en tradisjonell Spurs-pub i gammel stil, dekorert med flagg og skjerf fra hele verden. Du vil også bli overrasket over mange Spurs-minner: fra originale kampskjorter til supporterflagg. En live DJ bidrar til den unike atmosfæren.

En tredje pub som du virkelig ikke bør gå glipp av er Coach & Horses på 862 High Road. Ifølge mange er dette den beste puben for å nyte stemningen og sangen til fansen. Du finner også en spesielt vakker uteservering her. Under Covid-epidemien har puben også blitt omfattende renovert.

Til slutt må man også nevne selve Tottenham Hotspur Stadium. For eksempel har den den lengste baren i hele England. Du kan drikke en deilig halvliter her og nyte atmosfæren på kampdagen. Dette stadionet er unikt siden det har sitt eget mikrobryggeri, drevet av det lokale bryggeriet, Beavertown. Du finner Beavertown Tottenham Taproom i South Stand. Dette er også det eneste stedet hvor du kan smake det offisielle «One of Our Own» Tottenham Hotspur-ølet på fat.

Andre har også sett på:
Premier League

Tottenham Hotspur - Brentford FC

lørdag 21 sep. 15:00 Fastsatt dato
Tottenham Hotspur Stadium, London
Betale 50 % i dag!
Pengene-tilbake garanti
p.p. fra  
p.p. fra  
3698kr 3344kr
p.p. fra  
5089kr 4735kr
Se pakkereiser
Premier League

Tottenham Hotspur - West Ham United

19 or 20 oktober  
Tottenham Hotspur Stadium, London
Selger raskt
Betale 50 % i dag!
Pengene-tilbake garanti
p.p. fra  
p.p. fra  
3601kr
p.p. fra  
5070kr
Se pakkereiser
Premier League

Tottenham Hotspur - Aston Villa

2 or 3 november  
Tottenham Hotspur Stadium, London
Betale 50 % i dag!
Pengene-tilbake garanti
p.p. fra  
p.p. fra  
4520kr
p.p. fra  
6211kr
Se pakkereiser